יהלומי מעבדה נוצרים במעבדה מבוקרת מאוד, יש להם את אותו הרכב כימי, מבנה אטומי פחמן, תכונות אופטיות ותכונות פיזיקליות בדיוק כמו ליהלומים טבעיים ובהכרח עדיין יש ללטוש אותם.
.ההבדל המהותי היחיד בין יהלומים טבעיים ליהלומים שגדלו במעבדה הוא באופן היווצרותם.שתי השיטות הנפוצות לייצור יהלומי מעבדה: "HPHT", טמפרטורה בלחץ גבוה.
CVD הנחת זרע יהלום וגידולו שכבה אחר שכבה ע"י יינון גז עשיר בפחמן, באמצעות גלי מיקרו או לייזרים.
האם הם זולים יותר? ומה ההבדל ביניהם?
יהלומי מעבדה משמעותית זולים יותר ומחירם ממשיך לצנוח ככל שישנה התקדמות טכנולוגית.
יהלומי מעבדה נראים בדיוק כמו יהלומים טבעיים וגם ליהלומן קשה להבדיל ביניהם.
ההבדל העיקרי הוא שהם נוצרים בצורה שונה, במחיר ובזמינות צבע בקטגוריית היהלומים שגודלו במעבדה. בעוד, יהלומים טבעיים מגיעים כמעט בכל צבעי הקשת.
. האם הם מזהמים פחות?
בעוד כריית יהלומים טבעיים תורמים לתעסוקה ופרנסה במדינות נכשלות כדרום אפריקה, וברזיל וחלקים אחרים על הגלובוס, יהלומי מעבדה מיוצרים במערב המפותח ובינגוד למפרסמים הטוענים ליהלומים "ירוקים לסביבה" , תהליך ההיווצרות שלהם מזהם בשל השימוש באנרגיות מאד גבוהות ופסולת.
למה להעדיף יהלום טבעי?
אמנם אני לא מציע ללקוחותיי יהלומי מעבדה, אך אוכל לסכם זאת כך:
זה מאוד אישי ואין אפשרות טובה יותר, רק אפשרות טובה יותר עבורך. הסיבה הנפוצה ביותר היא הערכה לאופן היווצרותם של יהלומים טיבעיים, עבור רבים זהו תהליך יפה ורומנטי שגורם ליהלומים טבעיים להרגיש מיוחדים יותר. בנוסף להערכת תהליך היווצרות הטבעי הזה, אנשים מעדיפים יהלומים טבעיים בגלל שהם מאמיניםן שישמרו על ערך מכירה חוזר טוב יותר מאשר יהלומים שגדלו במעבדה. המאבדים את כל ערכם מייד אחרי רכישתם.